Jeroen Mooren (r) in actie tijdens de WK judo in 2014
NOS Sport

Nederlandse judoka's hopen op topdag in Bakoe

Drie Nederlanders verschijnen donderdag op de mat bij de EK judo in Bakoe. Het trio koestert hoop op een medaille, maar daarvoor moet alles kloppen.

Brigit Ente wil het in de klasse tot 52 kilogram beter doen dan tijdens de reguliere toernooien. "Ik heb niet een heel goed seizoen gehad, mede omdat ik een blessure had. Ik werd vaak in de eerste of tweede ronde uitgeschakeld."

Ente: ben op de weg terug

"Maar onlangs haalde ik zilver bij een wereldbekerwedstrijd, dus dat gaf wel een goed gevoel", vertelt Ente, die haar toernooi tegen de Hongaarse Barbara Maros begint. "Ik heb nog nooit tegen haar gevochten. Ik ken haar alleen van trainingskampen. Als ik me aan mijn opdracht houd, kan ik van haar winnen."

Verhagen: kans op medaille

Sanne Verhagen komt uit in de klasse tot 57 kilogram. "Ik wil zeker voor de medailles gaan en daar heb ik ook een kans op", verwacht de judoka, die brons won bij de WK in 2014. "Ik voel me goed en blijf groeien. Ik blijf stappen maken."

Verhagen begint in Bakoe tegen de Spaanse Concepción Bellorín.

Verhagen: kans op een medaille

Mooren staat er goed voor

Jeroen Mooren voelt zich goed in aanloop naar zijn toernooi in de klasse tot 60 kilogram. "Ik heb goed kunnen trainen en ben fit. Ik sta er goed voor", kijkt hij vooruit. Hij treft in de eerste ronde de Fransman Vincent Limare.

"Hij heeft de laatste tijd goed gepresteerd en werd in Bakoe al eens tweede bij een grandslamtoernooi, maar het is zeker niet onmogelijk", aldus Mooren.

Mooren: zit lekker in mijn vel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl