Johan Cruijff deelt een sneer uit naar de journalisten die hem verwijten zakelijk te profiteren van zijn invloed bij Ajax
NOS Voetbal

Cruijff raadt journalisten Volkskrant opleiding aan

Johan Cruijff heeft een opvallende tegenzet gedaan in reactie op het verhaal van de Volkskrant, waarin zaterdag gesteld werd dat Cruijff Ajax gebruikt om er zakelijk van te profiteren. De oud-voetballer raadt de schrijvers van het artikel aan een opleiding te volgen aan het Cruyff Institute.

"Dan begrijpen ze beter wat ik bedoel. Bovendien zou het ze ook als onderzoeker goed uitkomen en dat is niet hatelijk bedoeld", schrijft Cruijff in zijn wekelijkse column in De Telegraaf.

​Meestal reageer ik niet op negatieve publiciteit, maar dit was wel een heel speciaal geval.

Johan Cruijff

Financieel belang

Dat er sinds de introductie van het plan-Cruijff veel trainers van Ajax die studie hebben gedaan, is uitgerekend een van de voorbeelden die genoemd worden als bewijs dat Cruijff zijn invloed aanwendt om er financieel op vooruit te gaan. Maar dat argument snijdt volgens de initiator van de 'Fluwelen Revolutie' geen hout.

"Ik zou er financieel belang bij hebben dat er op zesduizend leerlingen 32 van Ajax een masteropleiding hebben gevolgd? Het klopt dat ik de club heb geadviseerd om dat te doen, maar puur met de bedoeling dat ze als trainer of coach meer kennis vergaren."

Eén aspect

Op de andere bewijzen die de Volkskrant aanvoert, gaat Cruijff niet inhoudelijk in. "Meestal reageer ik niet op negatieve publiciteit, maar dit was wel een heel speciaal geval van met welke ogen je naar de materie kijkt. Daarom licht ik als voorbeeld er één aspect uit."

Door via zijn column (door Jaap de Groot geschreven) te reageren, lijkt wel de eveneens in het artikel gestelde suggestie bevestigd te worden dat bepaalde media het voor Cruijff opnemen als het lastig wordt.

De Volkskrant: "Als Cruijff een tikkie krijgt, dan leggen Johan Derksen van Voetbal International en Jaap de Groot van De Telegraaf uit wat hij bedoelt en hoe klein en onwetend zijn tegenstanders zijn.”

"Cruijff gooit met Ling handgranaat naar binnen"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl