Bauke Mollema komt na de vijfde etappe in de Ronde van Baskenland gehavend over de finish
NOS Wielrennen

Mollema kampt met rugklachten

Iets meer dan drie weken voor de Tour de France kampt Bauke Mollema met rugklachten. De Nederlander van Trek Factory Racing kwam donderdag in de lastige bergetappe in de Dauphiné op ruim een kwartier van ritwinnaar Romain Bardet over de finish.

“Ik heb al een tijdje last van mijn rug en het verbetert niet. Vandaag op de lange beklimming was mijn hartslag in orde, maar ik kon de concurrentie niet volgen.”

De klachten zijn een gevolg van een valpartij begin april in de Ronde van het Baskenland. “Ik moet nu een osteopaat bezoeken en me goed laten behandelen. Mijn rug blokkeert gewoon en ik kan niet de kracht produceren die nodig is. Ik had graag een maximale inspanning geleverd vandaag, maar het was niet mogelijk en dat is frustrerend.”

"Maak me totaal geen zorgen voor de Tour"

Ondanks de klachten maakt Mollema, die de afgelopen twee jaar in de toptien eindigde in de Tour de France, zich geen zorgen richting Le Grand Départ op 4 juli in Utrecht. “Er moet wat gebeuren om de spieren weer soepel te krijgen, maar ik maak me totaal geen zorgen voor de Tour.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl