Wouter Wippert ontvangt de felicitaties na zijn ritzege in de Tour Down Under
NOS Wielrennen

Wippert sprint naar zege in openingsrit Ronde van Korea

Wouter Wippert is winnaar geworden van de openingsrit in de Ronde van Korea (2.1). De spurter van de Australische procontinentale formatie Drapac was na 189 kilometer van Busan naar Gumi met afstand de snelste in de massasprint. Daardoor is hij ook de eerste leider in het algemeen klassement.

Op vijf kilometer van de finish werd de vlucht van de dag tenietgedaan door de ploeg van Wippert, waarop de Nederlander overtuigend naar de zege sprintte. De Zuid-Koreanen Seo Joon-yong en Park Sung-baek completeerden het podium.

De massasprint werd ontsierd door een massale valpartij in de slotkilometer. Onder anderen de rappe Australiër Caleb Ewan was daardoor op slag kansloos voor de dagzege.

Vierde zege

Voor de 24-jarige Wippert is het al de vierde zege van het seizoen. Eerder won hij twee etappes in de Ronde van Taiwan (2.1). Ook op een hoger niveau heeft de Wierdenaar van zich doen spreken. Zo won hij de vierde etappe in de Tour Down Under en sprintte hij drie keer naar het podium in de Ronde van Californië.

Bondscoach Johan Lammerts heeft Wippert opgenomen in de Nederlandse selectie voor de wegwedstrijd van de Europese Spelen, later deze maand in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl