Vreugde bij spelers NAC
NOS Voetbal

En opnieuw twee finales voor NAC

NAC Breda moet in de derde ronde van de nacompetitie degradatie uit de eredivisie voorkomen via een tweeluik met Roda JC. Robert Maaskant weet inmiddels wat het is om do-or-die-wedstrijden met NAC te spelen.

"Die druk is er heel het seizoen al. Cambuur-thuis móesten we winnen, Go Ahead Eagles-thuis móesten we winnen. De druk is dit keer daarom niet anders. Je moet altijd winnen in dit soort situaties.”

Het is niet toevallig dat Maaskant juist die duels noemt. Die werden namelijk ook allebei gewonnen. De keer dat NAC een 2-0 tegen Dordrecht verspeelde, of onderuit ging tegen Heracles, daar denkt Maaskant liever niet aan terug.

Ik schaal Roda JC hoger in dan VVV-Venlo.

Robert Maaskant, trainer NAC Breda

Van finale naar finale

Feit is dat NAC dit seizoen van finale naar finale koerst. In de vorige ronde rekende NAC af met VVV, van Roda JC verwacht Maaskant meer moeilijkheden. "Die club staat onder stress omdat ze na één jaar terug willen keren naar de eredivisie. In alle opzichten blijft het een club die thuishoort in de eredivisie. Daar win je niet zomaar van. Ik schaal Roda hoger in dan VVV.”

Middenvelder Demy de Zeeuw toont vertrouwen. "Ik denk dat we op papier de sterkere ploeg zijn, maar dat moeten we dan op het veld ook nog laten zien. Het seizoen heeft er nu niet veel meer mee te maken, het zijn nu twee belangrijke wedstrijden die op zichzelf staan. Daarin kan van alles gebeuren. Wij moeten laten zien dat we in de eredivisie thuishoren."

Scorende Fernandez

Opvallend is het optreden van Guyon Fernandez. De spits maakte al drie van de vier treffers in de nacompetitie voor NAC. Maaskant heeft ervoor gekozen om Uros Matic in de rug van Fernandez te laten spelen en die combinatie was tegen VVV beslissend. Of Maaskant tegen Roda weer voor die optie kiest, liet hij in het midden. Onder het motto: spreken is zilver, winnen goud.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl