NOS Sport

Soepel begin Federer en Wawrinka

  • EPA
    Roger Federer is goed begonnen aan Roland Garros

Roger Federer heeft zich zonder veel moeite geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros. De als tweede geplaatste Zwitser wees de Colombiaanse lucky loser Alejandro Falla met 6-3, 6-3, 6-4 terug.

Het was de achtste keer dat Federer de linkshandige Falla ontmoette en voor de derde keer op het gravel in Parijs. Federer dicteerde de rally's, vooral op eigen service, en bovendien leek het of Falla telkens weer verrast was als de Zwitser ineens aan het net verscheen.

Alleen met met durf geslagen ballen was de Colombiaanse nummer 111 van de wereld gevaarlijk, wat hem zo nu en dan ook wat applaus opleverde. In de derde set had Federer genoeg aan een break op 5-4 om de winst veilig te stellen. De winnaar van 2009 treft in de tweede ronde de Spanjaard Marcel Granollers.

Opvallend incident

Na afloop was er nog een opvallend incident toen een toeschouwer het centercourt opstapte voor een selfie met Federer. De Zwitser reageerde verbaasd en wachtte geduldig totdat de brutale fan door de beveiliging in de kraag werd gevat.

"Op de baan moeten we ons werk doen, daar moeten we ons veilig voelen", reageerde Federer, die direct excuses ontving van de toernooi-organisatie.

Ook geen problemen Wawrinka

Federers landgenoot Stan Wawrinka kwam evenmin de problemen in zijn duel met de Turk Marsel Ilhan. De Zwitser stapte tegelijk met Federer de baan op en had eveneens slechts anderhalf uur nodig voor zijn zege: 6-2, 6-2, 6-3.

Wawrinka, die vorig jaar in Parijs al in de openingsronde werd uitgeschakeld, had vanaf het eerste punt de touwtjes strak in handen en na een break in de zesde game ging hij almaar beter spelen.

Wawrinka en Ilhan stonden een keer eerder tegenover elkaar, begin dit jaar op de Australian Open. Opmerkelijk genoeg was dat ook in de eerste ronde, duurde de partij ook anderhalf uur en pakte Ilhan ook maar zeven games.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl