Stadion FC Emmen
NOS Voetbal

Drie spelers FC Emmen opgepakt

Drie spelers van FC Emmen zijn vanochtend aangehouden door de politie, nadat een van hen met een neppistool in een auto had gezwaaid. Een andere omstander alarmeerde de politie, die de auto met daarin Said Bakkati, Danny Menting en Omar Kavak aan de kant zette.

De voetballers zijn met getrokken wapens door de agenten uit de auto gehaald. Daarin werden twee speelgoedwapens aangetroffen. Volgens een eerste verklaring ging het om een "geintje" en "wilden ze een bekende de stuipen op het lijf jagen".

Ze zijn verhoord door de politie en worden verdacht van verboden wapenbezit, omdat de nepwapens volgens de politie niet van echt te onderscheiden zijn.

'Oerdomme eenmansactie'

Op de website van FC Emmen vertelt Kavak dat hij het speelgoedpistool in handen heeft gehad en ermee gezwaaid heeft. Kavak zegt dat zijn medespelers dat niet gemerkt hebben. "Die andere twee wisten er niet van. Die schrokken zich dood."

Bakkati (die vorige maand een contract als assistent-trainer bij Jong Ajax tekende), Menting en Kavak moesten na het verhoor door de politie ook bij de club op het matje komen. Volgens algemeen directeur Wim Beekman lijken Bakkati en Menting het slachtoffer te zijn van "een ondoordachte en oerdomme eenmansactie" van Kavak. De club legt de spelers voorlopig geen sancties op en wacht het onderzoek van de politie af.

FC Emmen speelt aanstaande vrijdag tegen Roda JC in de nacompetitie. Beide ploegen strijden voor promotie. De winnaar van het tweeluik speelt tegen de winnaar van VVV Venlo-NAC Breda om een plek in de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl