De renners van Bardiani tijdens de ploegentijdrit in de Giro
NOS Wielrennen

Bardiani negeert 'extra' gezondheidsregels

Wielerploeg Bardiani houdt zich niet aan de 'extra' gezondheidsregels van de MPCC, de vereniging voor een geloofwaardige wielersport. Bardiani heeft een renner laten starten in de Giro d'Italia, terwijl deze een te lage cortisolspiegel had.

Eerder stuurde Lotto-Jumbo George Bennett net voor de Giro-start wel naar huis vanwege een te laag cortisolgehalte. Dat hoeft niet meteen te maken te hebben met doping, het betekent dat een renner een verminderde gezondheid heeft. Volgens de MPCC moet een renner in zo'n geval acht dagen rust houden.

Verantwoording

De MPCC zegt in een reactie vooraf op de hoogte te zijn gesteld door Bardiani. De vereniging heeft de ploeg verzocht om de bewuste renner niet te laten starten. Dat advies heeft de Italiaanse ploeg naast zich neergelegd.

Om welke Bardiani-renner het gaat, is niet bekend. De MPCC wil dat de ploeg zich op 8 juni verantwoordt bij de Raad van Bestuur.

Alle wielerploegen kunnen zich op vrijwillige basis aansluiten bij de MPCC. Ongeveer de helft van alle grote ploegen, waaronder ook Bardiani, heeft dit gedaan. De Italiaanse wielerploeg vierde gister nog de overwinning in de tiende Giro-etappe, die Nicola Boem op zijn naam schreef.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl