Manny Pacquiao in duel met Floyd Mayweather.
NOS Sport

Pacquiao verzweeg blessure en kan rechtszaak verwachten

'Het gevecht van de eeuw' tussen Floyd Mayweather en Manny Pacquiao krijgt mogelijk een staartje. De partij die op punten werd gewonnen door Mayweather is weer in het nieuws gekomen omdat de organisatie niet op de hoogte was van een schouderblessure van Pacquiao.

Pacquiao (36) kan een rechtszaak verwachten, omdat hij heeft gelogen over zijn fitheid. Bob Arum, de promotor van de Filipijn, zei na afloop van de partij dat Pacquiao last had van een oude schouderblessure.

"Een week voor het gevecht ging het heel goed met mijn schouder", verdedigde Pacquiao vervolgens die uitspraak. Hij erkende wel dat hij niet topfit was. Nu blijkt ook nog dat hij geopereerd moet worden. Op de vragenlijst die Pacquiao vrijdag moest invullen over zijn fysieke gesteldheid, had hij nog een kruisje bij 'nee' gezet op de vraag of hij problemen met zijn schouder had.

Onderzoek

Francisco Aguilar, voorzitter van de boksbond in Nevada, wil dat er een onderzoek komt. "Ik heb geen bewijs van het letsel. Als dit waar is en als hij het ons vrijdag had verteld, dan hadden we er nog iets aan kunnen doen. We gaan het bespreken."

Het duel in het weltergewicht tussen de twee meervoudige wereldkampioenen gold als het lucratiefste ooit; de opbrengst wordt geschat op meer dan 400 miljoen dollar. Beide boksers verdienden zelf meer dan 100 miljoen dollar aan het gevecht.

Mayweather betrad in de nacht van zaterdag op zondag in zijn carrière voor de 48ste keer de boksring en nog nooit moest hij die als verliezer verlaten. De 38-jarige Amerikaan versloeg zijn Filipijnse tegenstander na twaalf rondes op punten: 118-110, 116-112, 116-112.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl