Ruud Vormer toont zich van waarde voor Club Brugge

Vormer schiet Club Brugge langs Anderlecht

Ruud Vormer heeft zijn club Club Brugge een goede dienst bewezen door in de topper tegen Anderlecht het winnende doelpunt te maken. De 25-jarige Vormer, die afgelopen zomer overkwam van Feyenoord, maakte vijf minuten voor tijd de 2-1.

Na voorbereidend werk van Víctor Vázquez, schoot Vormer de bal met links achter Anderlecht-doelman Silvio Proto. Vázquez nam een vrije trap snel en verraste daarmee de Brusselse defensie.

Eigen doelpunt Simons

Club Brugge keek in de Belgische topper lang tegen een achterstand aan. Timmy Simons maakte in de 26ste minuut een eigen doelpunt en pas een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg langszij. Dat gebeurde door toedoen van Obbi Oulare, wiens invalbeurt het kantelpunt in de wedstrijd betekende.

Stefano Denswil zat de hele wedstrijd op de bank bij Club Brugge, Bram Nuytinck kon bij de bezoekers ook niet op speeltijd rekenen.

Door de overwinning herovert Club Brugge (37 punten) de koppositie in België. AA Gent (35) staat tweede, Anderlecht (32) moet genoegen nemen met de derde plaats.