Bartholomew Ogbeche (l) en Erik Bakker vieren doelpunt in Groningen
NOS Voetbal

Cambuur jaagt nog op ticket play-offs

In Leeuwarden wordt nog heel stiekem gedroomd van Europees voetbal. Cambuur bezet momenteel de negende plaats in de eredivisie en heeft de drie punten vanavond tegen Excelsior hard nodig om in de slotfase van de competitie verder te kunnen dromen van een unieke stunt.

Play-offs

Cambuur heeft evenveel punten (39) als de nummer acht Willem II en de nummer tien FC Groningen, dat nog de bekerfinale tegen PEC Zwolle speelt. Mocht PEC opnieuw de beker winnen, dan gaat ook de nummer acht van de eredivisie naar de play-offs voor Europees voetbal. Cambuur jaagt op die achtste plaats.

"Dat zou uniek zijn voor Cambuur", stelde trainer Henk de Jong al in de aanloop naar het duel met Excelsior. "Het leeft zeker binnen de groep." De trainer verwacht een lastig duel met de Rotterdammers. "Excelsior komt niet om het publiek te vermaken en dat is begrijpelijk. We zullen geduldig moeten zijn", zegt De Jong, die Marlon Pereira maximaal een half uur kan laten spelen. Daniël de Ridder is nog een twijfelgeval.

Speciale wedstrijd

Voor trainer Marinus Dijkhuizen van de bezoekers is het duel in Leeuwarden speciaal. Hij stond ruim vier seizoenen onder contract bij Cambuur. "Ik ga zeker genieten van de ambiance, maar we gaan wel voor de punten. Cambuur speelt goed voetbal, maar heeft wel zes thuiswedstrijden verloren. De ploeg is dus te verslaan", ziet de trainer van Excelsior kansen voor zijn ploeg.

Excelsior wil zich rechtstreeks handhaven. De ploeg van Dijkhuizen haalde echter maar één punt uit de laatste vijf competitieduels. "We zitten inderdaad in een dipje. Dat is echter geen reden voor paniek, maar we hebben de punten wel nodig", blijft Dijkhuizen optimistisch.

Excelsior heeft twee punten meer dan nummer vijftien Heracles en drie meer dan nummer zestien NAC Breda. De ploeg mist vanavond doelman Alessandro Damen, die een kruisband heeft afgescheurd en waarschijnlijk negen maanden uit de roulatie is. Ook Luigi Bruins ontbreekt. Hij is nog niet hersteld van een voetblessure. Excelsior won in 2009 voor het laatst in Leeuwarden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl