Niki Terpstra gaat zijn opwachting maken op de Europese Spelen
NOS Wielrennen

Terpstra en Vos naar Europese Spelen

Bondscoach Johan Lammerts heeft Niki Terpstra en Marianne Vos opgenomen in de selectie voor de Europese Spelen, die van 12 tot en met 28 juni in Bakoe worden gehouden.

"De Europese Spelen zijn een mooi initiatief en een goede voorbereiding op de Olympische Spelen", aldus Lammerts. "We rijden in Bakoe met een topteam, bij zowel de vrouwen als de mannen. Ik ben benieuwd naar de resultaten".

Van der Poel

Naast Terpstra en Vos heeft Lammerts ook Mathieu van der Poel geselecteerd voor de wegwedstrijd. Van der Poel werd in februari wereldkampioen veldrijden en kondigde destijds aan nog een seizoen te blijven crossen. "Mathieu is goed, vooral als veldrijder. Maar hij is volop in ontwikkeling en ook een uitstekend wegrenner", reageerde Lammerts.

Wegwedstrijd mannen (21 juni): Niki Terpstra, Nick van der Lijke, Mathieu van der Poel, Pim Ligthart, Wouter Wippert en Stef Clement;

Tijdrit mannen (18 juni): Stef Clement;

Wegwedstrijd vrouwen (20 juni): Chantal Blaak, Anna van der Breggen, Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk en Lucinda Brand;

Tijdrit vrouwen (18 juni): Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl