NOS Nieuws

Dashcambeelden: politie rijdt in op gewapende man

De Amerikaanse politie heeft schokkende beelden vrijgegeven waarop te zien is hoe een politieauto in Marana, in de staat Arizona, in volle vaart inrijdt op een gewapende man. De verdachte komt er na twee dagen in het ziekenhuis wonderwel levend vanaf.

De beelden, die zijn gemaakt op 19 februari, komen van de dashcams van twee politieauto's, die de man achtervolgden. Hij had even daarvoor met een gestolen wapen om zich heen geschoten. Ook had hij eerder op de dag een winkel beroofd, brand gesticht in een kerk en een auto gestolen.

De man liep in de richting van een bedrijventerrein, waar op dat moment honderden mensen werkten.

Politie in Arizona rijdt gewapende man aan

"Het was of afwachten en kijken wat de man zou gaan doen of hem uitschakelen om elke mogelijkheid dat hij iemand iets zou aandoen uit te sluiten", zei de politiechef tegen CNN.

"De agent nam deze beslissing in een fractie van een seconde. Als straks al het stof is neergedaald, zullen we zeggen dat we hiervan kunnen leren. Maar uiteindelijk is niemand gewond geraakt, want met de agent is niets aan de hand en zelfs de verdachte heeft het gered."

De advocaat van de verdachte denkt er anders over. "Alles op de video wijst duidelijk op het gebruik van buitensporig geweld. Het is een wonder dat mijn cliënt niet dood is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl