Kapsalon
NOS Nieuws

Winkeliers klagen over regeldruk

De regeldruk is voor winkeliers te hoog en vormt een direct risico voor de continuïteit van de bedrijven. Die conclusie trekken kappers, bloemisten, slagers, bakkers en schoenmakers in een onderzoek, waarvan de resultaten zijn aangeboden aan minister Kamp.

Volgens de bedrijven moeten nu onnodig hoge kosten worden gemaakt. Winkeliers kaarten onder meer aan dat ze door het nieuwe ontslagrecht soms forse transitievergoedingen moeten betalen. Ook klagen ze over de hoge kosten bij ziekte van medewerkers.

Trage gemeenten

De ondernemers zeggen verder onder meer dat gemeenten vaak traag zijn bij het verlenen van vergunningen en dat ze zich niet genoeg inleven in de problemen van winkeliers. Ook vinden ze dat de hoge parkeerkosten leiden tot verlies van omzet.

In het rapport zijn in totaal elf knelpunten op een rij gezet, waar Kamp iets aan zou moeten doen. Minister Kamp gaat samen met de winkelbranche naar de knelpunten kijken en verwacht in juni met een gezamenlijk actieplan te komen.

Opvolging

Veel eigenaren van bedrijven raden hun kinderen af de winkel over te nemen. De ondernemers vinden het voor potentiële opvolgers te complex om een bedrijf te runnen en ze zeggen dat de opbrengsten niet in verhouding staan tot de tijd en kosten die de ondernemer zelf investeert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl