Leonardo Mayer schreeuwt het uit na zijn heroïsche zege op João Souza in de Davis Cup
NOS Sport

Davis Cup: ITF wil tiebreak in vijfde set

De internationale tennisfederatie ITF is voornemens om een tiebreak in de vijfde set in te voeren bij de Davis Cup. De aanpassing om exceptioneel lange tennispartijen te vermijden moet vanaf 2016 op alle niveaus van kracht worden.

De Argentijn Leonardo Mayer en de Braziliaan João Souza speelden begin maart de langste enkelspelpartij ooit in het landentoernooi: 6 uur en 42 minuten. Mayer won de slijtageslag met 15-13 in de vijfde set, maar zowel hij als Souza moest daardoor enkele dagen later het toernooi in Indian Wells afzeggen.

"Dit is alleen leuk voor journalisten"

"Dit was al langer een punt van discussie binnen de ITF. We nemen hier snel een beslissing over", zei ITF-voorzitter Francesco Ricci Bitti tegen de Argentijnse krant La Nación. "Ze stonden bijna zeven uur op de baan. Voor journalisten zijn dit soort wedstrijden leuk, maar niet voor de spelers."

Ook het Davis Cup-duel tussen Zwitserland en Tsjechië uit februari 2013 bevatte een zeer lange vijfsetter. Het dubbelspel duurde toen 7 uur en 2 minuten. De uitslag? 24-22 in het voordeel van de Tsjechen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl