NOS Sport

Sterke Federer is Djokovic weer de baas

ATP Dubai 2015: Federer-Djokovic

Roger Federer heeft de 84ste toernooizege uit zijn loopbaan geboekt. De Zwitser versloeg in Dubai zijn Servische rivaal Novak Djokovic met 6-3, 7-5 en prolongeerde daarmee zijn titel in de Verenigde Arabische Emiraten.

Het niveau van de 37ste ontmoeting tussen de twee was direct hoog. Djokovic kreeg in de derde game als eerste twee breakpoints, die door Federer vakkundig werden weggewerkt. De Zwitser sloeg op zijn eerste breakkans op 4-3 wel toe, omdat de doorgaans oerdegelijke backhand van Djokovic haperde.

Federer, die Djokovic in 2014 in de halve finales versloeg in Dubai, haalde een game later op eigen service dankzij een aantal vrije punten (servicewinners en onnodige fout Djokovic) de set eenvoudig binnen.

Roger Federer krijgt de felicitaties van Novak Djokovic

Klein verschil

Het verschil tussen de nummers één en twee van de wereld bleef klein. Federer kwam opnieuw op eigen opslag in de problemen. Zowel op 3-4 als op 4-5 kwam de titelhouder met 15-40 achter, maar hij serveerde zich telkens op indrukwekkende wijze uit de problemen.

De gemiste setpoints leken Djokovic niet te deren, maar op 5-5 gaf hij mede door een dubbele fout een 40-0 voorsprong uit handen en verloor hij z'n opslag. Federer sloeg een game later, ondanks een breakkans voor Djokovic, op z'n tweede matchpoint toe.

Zevende titel

Het betekende voor de 33-jarige Federer zijn zevende titel in Dubai. Ook Wimbledon en Halle schreef hij ooit zeven keer op zijn naam. Federer won nog nooit een toernooi acht keer.

Meeste ontmoetingen - open era

DuelAantalBalans
Rafael Nadal - Novak Djokovic4223-19
Roger Federer - Novak Djokovic3720-17
Ivan Lendl - John McEnroe3621-15
Ivan Lendl - Jimmy Connors3522-13
Boris Becker - Stefan Edberg3525-10

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl