Strauss-Kahn bij het verlaten van zijn hotel
NOS Nieuws

Vijf partijen trekken aanklacht tegen Strauss-Kahn in

Vijf van de zes civiele partijen in de rechtszaak tegen Dominique Strauss-Kahn hebben hun aanklacht tegen de oud-topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ingetrokken. Ze beschuldigden 'DSK' van pooieractiviteiten, maar zeggen nu dat er geen bewijs is.

Strauss-Kahn staat terecht voor het organiseren van seksfeesten. Hij geeft toe dat hij seksfeesten heeft bezocht maar blijft volhouden nooit te hebben geweten dat de aanwezige vrouwen prostituees waren.

Hardhandig

Strauss-Kahn heeft bekend dat hij aan orgieën heeft deelgenomen, dat hij hardhandig is omgesprongen met zijn seksuele veroveringen en dat hij veelvuldig seks nodig had. Maar dat is allemaal niet verboden. Souteneurschap is in Frankrijk wel strafbaar.

Bij het ingaan van de derde en laatste week van het proces lijkt de kans groter geworden dat Strauss-Kahn zonder veroordeling de rechtbank in het Noord-Franse Lille uitloopt.

Gemeld

DSK staat samen met dertien anderen terecht. Twee van de aangeklaagden benadrukken dat zij de sekswerkers inhuurden en betaalden. Ook droegen ze er zorg voor dat Strauss-Kahn daar absoluut niet van op de hoogte was, zeggen ze. De sekswerkers zeggen dat ze DSK niet hebben gemeld dat ze prostituees waren.

De aanklacht was ingediend door vier sekswerkers en twee organisaties. Eén organisatie heeft de beschuldigingen niet ingetrokken. De partijen handhaven de beschuldigingen tegen de dertien anderen. De aanklacht kan nog steeds voldoende zijn voor een veroordeling van Strauss-Kahn. Naar verwachting komt de officier van justitie deze week met de strafeis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl