Forummen op het werk

Intussen op het Vivaforum: 'Ik was ineens ingelogd als iemand anders'

Ik ben Minnimouse en ineens ingelogd als iemand anders! Ik heb niks gelezen of gedaan, behalve dit topic! Viva????

Minnimouse, Vivaforum

Veel vrouwen hebben tijd over gehad afgelopen week: het Vivaforum lag er grotendeels uit vanwege een technische storing. Gebruikers konden niet inloggen en als ze dat wél konden, reageerde het forum heel traag en werden ze er weer afgegooid.

Maar het toppunt was gisteren: sommige forummers konden eindelijk inloggen - maar kwamen in het profiel van een andere forummer terecht. Waar je dus gegevens van de bewuste forummer tegenkomt. En aangezien de overgrote meerderheid anoniem wil blijven en een nickname gebruikt, kan dat best een dingetje zijn.

Persoonsverwisseling op het Vivaforum

Bovendien zie je dan de inbox van privéberichten van iemand anders.

Persoonsverwisseling op het Vivaforum

Maar ik kan ook andermans priveberichten lezen nu. Dat doe ik niet maar ik kwam in een inbox van een ander.

Pip200, Vivaforum

Cache

Nou is dat niet helemaal het geval: de forummers kregen alleen de paginaweergave van iemands profiel voor ogen. "Gisteren is een foutieve configuratie gedaan", zegt een woordvoerder van Viva. "Ze waren met de cache bezig, en dat heeft niet goed gewerkt, waardoor gebruikers soms de gecachete profielpagina van iemand anders te zien kregen." Je kon dus niet doorklikken ín de berichten op de pagina.

Na een technische analyse bij Viva blijkt dat het probleem een kwartier heeft geduurd en dat van negen gebruikers de profielpagina is getoond. "Met die negen mensen nemen we vandaag contact op", aldus Viva.

Gisteren op mijn werk (niet ingelogd onder eigen naam) was ik opeens Maiskipje. Ik heb het forum maar afgesloten, t was me duidelijk dat het nog steeds niet goed werkte.

Hasse88, Vivaforum
Problemen op het Vivaforum

Stilte

Een moderator berichtte gisteren in een kort tekstje dat de technische dienst op de hoogte was en de boel ging uitzoeken. Voor de rest bleef het stil, wat de ophef alleen maar groter maakte. Na de vragen van vandaag staat inmiddels uitleg van de community manager online, in het topic 'Ik ben ingelogd als een ander'.

De problemen van de afgelopen week hebben te maken met upgrades die al vier weken aan de gang zijn. "Er zijn ongeveer een miljoen topics en dat worden er alleen maar meer", zegt Viva. "Het forum groeit en alles blijft ook bewaard". De technische dienst is bezig met oplossingen voor die groei, maar het kan nog wel even duren voordat alles weer vlekkeloos werkt. "Binnen enkele weken moet alles opgelost zijn."

Deel artikel: