Jules Bianchi vorig seizoen in actie namens Marussia. De coureur zou later in het jaar bij een zwaar ongeluk betrokken zijn
NOS Sport

F1-team Marussia hoopt op doorstart

Het failliet verklaarde Marussia hoopt op een doorstart in de Formule 1. De curatoren zijn volop in onderhandeling met een nieuwe investeerder. Bewindvoerder Geoff Rowley bevestigde dat de renstal vanaf 19 februari niet langer onder curatele staat.

Als Marussia van het benodigde geld verzekerd is, zal het team vermoedelijk onder de naam 'Manor' met twee bolides aan de start verschijnen in het wereldkampioenschap 2015.

"We werken aan een levensvatbare oplossing voor de lange termijn en kunnen bevestigen dat we in onderhandeling zijn. Meer details kan ik op dit moment niet geven", zei Rowley.

Marussia miste door geldgebrek de laatste drie races van het vorige Formule 1-seizoen en leek reddeloos verloren. De hoop op een doorstart groeide echter toen de curatoren vorige maand een faillissementsveiling afgelastten.

"Ecclestone heeft baat bij doorstart"

"De Formule 1 heeft ook een tiende team nodig", reageert commentator Louis Dekker op de mogelijke rentree van Marussia. "Ecclestone heeft er belang bij als het deelnemersveld dit jaar minimaal twintig wagens telt in plaats van achttien. Denk ook aan contracten met diverse rechtenhouders."

"Ecclestone liet onlangs ook doorschemeren heil te zien in een doorstart van Marussia, in tegenstelling tot Caterham bijvoorbeeld."

Formele stemming

Donderdag stemmen de overige Formule 1-teams over de eventuele terugkeer van Marussia. De renstal overtrad vorig seizoen de regels door voor het einde van het seizoen af te haken.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de rentree van Marussia door iedereen wordt goedgekeurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl