Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu tijdens een persconferentie in januari
NOS Voetbal

Voorzitter Barcelona voor rechter in zaak rond Neymar

In de langslepende fraudezaak rond de transfer van Neymar naar Barcelona, moet voorzitter Josep Bartomeu voor de rechter verschijnen. Hij wordt ervan verdacht voor 2,8 miljoen euro aan belastingfraude te hebben gepleegd. Bartomeu wordt op 13 februari in de rechtszaal verwacht.

Bartomeu moet zich verantwoorden voor een betaling van ruim 5 miljoen euro aan het bedrijf N&N, dat eigendom is van de ouders van Neymar. Over dat bedrag zou geen belasting zijn betaald.

De Spaanse justitie doet al sinds eind 2013 onderzoek naar mogelijke belastingfraude rond de transfer van Neymar. Barcelona betaalde officieel 57 miljoen euro voor Neymar, maar de club betaalde ook ruim veertig miljoen euro aan de maatschappij waarvan de ouders van Neymar de eigenaren zijn. In totaal zou er daardoor twaalf miljoen euro te weinig belasting zijn afgedragen door Barcelona na de transfer.

Barcelona heeft de beschuldigingen over fraude altijd in alle toonaarden ontkend. Desondanks betaalde Barcelona vorig jaar al meer dan tien miljoen euro aan de Spaanse fiscus om een eventuele naheffing te voorkomen. De club hoopte daarmee een proces te voorkomen, maar de zaak verscheen toch voor de rechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl