Paul van Ass
NOS Sport

Van Ass: ik heb een zwak voor India

Dat Paul van Ass de komende anderhalf jaar de Indiase hockeyers onder zijn hoede krijgt, heeft hij voor een groot deel te danken aan zijn vrouw. "We lazen op de hockeysite dat Terry Walsh was opgestapt en dat de Indiase hockeybond een nieuwe bondscoach zocht. Toen zei mijn vrouw: daar moet je op reageren!"

"En toen dacht ik: ja, het zou een gemiste kans zijn als ik het niet doe. Ook omdat ik wel een zwak heb voor India", aldus de 54-jarige trainer, die in het hockeygekke land een oude bekende zal treffen: Roelant Oltmans. "Ja, hartstikke leuk. Hij is technisch directeur van de Indiase bond. We kennen elkaar goed. Het is heel fijn dat hij er al is."

Tendens naar boven

India verraste - onder leiding van tijdelijk bondscoach Oltmans - bij de laatste Champions Trophy in eigen land met een plaats in de halve finale. "Ja, voor het eerst in heel veel jaar. Ze waren twaalfde bij de Olympische Spelen in Londen, maar de tendens naar boven is zeker ingezet."

Van Ass, die na de WK van vorig jaar in Den Haag afscheid nam als coach van de Nederlandse mannen, heeft de opdracht om goed voor de dag te komen bij de Spelen in Rio. India heeft zich daarvoor reeds geplaatst dankzij de gouden plak tijdens de Asian Games van vorig jaar, waar het in de finale won van grote rivaal Pakistan.

Maar wat is goed? "Het is flauw om te zeggen: alles beter dan de twaalfde plaats. Want daar gaan we niet voor. Maar het is nog te vroeg om te zeggen dat we ons kunnen gaan mengen tussen de medaillekandidaten. Dat durf ik pas te zeggen na de Hockey World League in december. Dan weet ik waar we echt staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl