NOS Sport

Madison Keys verslaat Venus Williams

Australian Open 2015: Keys-Venus Williams

Madison Keys heeft de laatste vier bereikt op de Australian Open. De ongeplaatste Amerikaanse versloeg haar als achttiende geplaatste landgenote Venus Williams met 6-3, 4-6, 6-4 en plaatste zich voor het eerst voor de halve finales van een grandslamtoernooi.

Keys, een aanvallende baselinespeelster, controleerde vooral in de eerste set de rally's met harde opslagen en scherpe returns. Ze won die set met een lovegame op de service van Williams en opende de tweede set met vier punten op rij.

Vanwege een dijbeenblessure stokte de machine bij Keys. Williams liep in een mum van tijd uit naar 4-1, waarna Keys na een medische time-out bij 4-4 weer langszij kwam. Maar Williams brak Keys opnieuw en besloot de set met een ace.

Venus te afwachtend

De 34-jarige Williams, die Wimbledon vijf keer won en de US open twee keer, maar in Melbourne nooit won (wel reikte ze in 2003 tot de finale), kwam in de derde set twee keer een break voor.

De 15-jaar jongere Keys kwam van 1-3 terug tot 3-3, werd opnieuw gebroken en sloeg ook direct weer terug. Met gedurfd spel legde ze in de laatste twee games de te afwachtend spelende Williams haar wil op. En ze slaakte een gilletje van vreugde toen haar eerste halve finale op een grandslamtoernooi een feit was.

Williams liet 38 onnodige fouten en 10 winners noteren. Keys kwam zelfs uit op 45 niet afgedwongen missers, maar kon wel bogen op 34 winners.

Het speelschema van het damesenkelspel bij de Australian Open

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl