NOS Sport

Murray verslaat publiekslieveling Kyrgios

Australian Open 2015: Murray-Kyrgios

Murray heeft de halve finales van de Australian Open bereikt. Hij was de negentienjarige Australische publiekslieveling Nick Kyrgios met 6-3, 7-6 (5), 6-3 de baas.

Het is voor de vijfde keer dat Murray bij de laatste vier zit in Melbourne. Drie keer haalde hij de finale van het toernooi (in 2010, 2011 en 2013), maar die wist hij nog niet te winnen. In de halve finales treft Murray de Tsjech Tomás Berdych, die eerder op de dag won van Rafael Nadal.

Kyrgios (ATP-53) begon sterk aan zijn tweede kwartfinale bij een grandslamtoernooi (vorig jaar kwam hij zover op Wimbledon), maar kende in de zesde game voor het eerst problemen. Hij werkte het eerste breakpoint weg met een ace, maar capituleerde op het tweede en moest de eerste set daarna aan Murray laten.

In het tweede bedrijf gaven Murray en Kyrgios elkaar geen duimbreed toe en een tiebreak was het logische gevolg. De Schot trok daarin aan het langste eind door op zijn eerste setpoint met zijn backhand een fraaie lob te produceren.

Diezelfde backhand hielp Murray (met een volley) in de derde set aan een break in de zesde game, maar zorgde er (met een onnodige fout) een game later voor dat hij zijn service inleverde. Kyrgios verloor echter direct daarna nog eens zijn service, waarna Murray de partij gedecideerd uitserveerde.

Zo won hij ook zijn tweede onderlinge duel met de Australiër in straight sets. Vorig jaar had hij dat in Toronto gedaan.

Speelschema mannen Australian Open 2015

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl