Strafrechtadvocaat Wim Anker
NOS Nieuws

Wim Anker meest gewaardeerde advocaat

Wim Anker is door zijn collega's uitgeroepen tot de meest gewaardeerde advocaat van Nederland. De Friese advocaat wordt gezien als een uitmuntend strafpleiter. De titel kreeg Anker op het jaarlijks congres van het Advocatenblad, een tijdschrift voor de advocatuur.

De verkiezing van de Meest Gewaardeerde Advocaat werd uitgeschreven onder lezers van het Advocatenblad. Tweehonderdvijftig collega-advocaten kozen hem als beste. Naast Anker waren ook arbeidsrechtadvocaat Rogier Duk en familierechtadvocaat Louis Zonnenberg genomineerd. Het was de eerste keer dat het Advocatenblad de verkiezing organiseerde.

Nuchtere Fries

Ankers collega's zien hem als een "nuchtere Fries die oog heeft voor de praktijk en een pure advocaat met het hart op de juiste plaats."

Wim Anker is partner bij Anker en Anker, een advocatenkantoor in Leeuwarden. Samen met zijn broer Hans is hij al meer dan 35 jaar actief als advocaat. De Ankers doen veel pro-deozaken.

Ook traden de broers op in een aantal grote zaken. Zo namen ze de verdediging op zich van de moordenaar van Gerrit Jan Heijn en van de voor moord veroordeelde Richard Klinkhamer. De Ankers worden ook gezien als specialisten op het gebied van levenslanggestraften.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl