NOS Nieuws

Pharrell en Gore met Live Earth op herhaling

Pharell Williams: trots op Live Earth

Een etmaal vol muziek, uitgevoerd op zeven continenten, moet de wereldbevolking opnieuw waarschuwen tegen opwarming van de aarde. Zanger Pharrell Williams en klimaatactivist Al Gore maakten in Davos bekend dat Live Earth op 18 juni plaatsvindt.

Het festival is dit jaar achtereenvolgens in Parijs, New York, Rio de Janeiro, Peking, Sydney en Kaapstad. Het laatste concert is op Antarctica, en wordt uitgevoerd door een groep wetenschappers die er onderzoek doen naar het klimaat.

"We gaan letterlijk de mensheid in harmonie brengen", aldus Williams. "Als we iets hebben geleerd van de geschiedenis, dan is het dat de mens een ideale leefomgeving nodig heeft. Daar moeten we echt ons best voor blijven doen."

Al Gore, Pharrell Williams en Live Earth-oprichter Kevin Wall (vlnr)

Dezelfde boodschap van één miljard mensen: doe iets aan het klimaat.

Klimaatactivist Al Gore

Gore en Williams gaan met Live Earth op herhaling. In 2007 maakten artiesten als Snoop Dogg, Rihanna, Metallica, Genesis en Bon Jovi muziek om de wereld te wijzen op het veranderende klimaat. Dat jaar won voormalig vice-president van de VS Gore de Nobelprijs voor de Vrede.

Het grote doel van Live Earth 2015 is de VN-klimaatconferentie in Parijs in december. "Het is de bedoeling dat een miljard mensen dezelfde boodschap uitdragen: dat er nu actie nodig is", aldus Gore in Davos.

Opwarming van de aarde is deze week ook een belangrijk thema tijdens het World Economic Forum in Davos. Tijdens een klimaatconferentie in Peru werd duidelijk dat er nog veel werk moet worden verzet voordat eind dit jaar in Parijs harde afspraken over klimaatbeheersing mogelijk zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl