Dirk Marcellis ziet het moment van zijn terugkeer in de eredivisie steeds dichterbij komen
NOS Voetbal

Marcellis kijkt uit naar rentree

Drievoudig international Dirk Marcellis heeft, geplaagd door een slepende blessure, vaak gedacht dat zijn loopbaan voorbij was. Maar de 26-jarige verdediger, die zich na de met AZ gewonnen bekerfinale in 2013 liet opereren aan zijn rechterknie, voelt zich voor het eerst sinds anderhalf jaar weer fit en denkt zelfs aan een terugkeer in de eredivisie.

"Dat is absoluut het grote moment waar ik naartoe werk", zegt hij hoopvol. "Mijn rentree komt steeds dichterbij, want ik ben weer gezond. Ik kan alles, dus ook topsport bedrijven. Ik hoop dat het er snel van komt."

IJskonijn Marcellis scoort vanaf de stip

Toch is zijn terugkeer niet heel vanzelfsprekend. Marcellis, die in 2010 PSV verruilde voor AZ, is sinds afgelopen zomer namelijk contractloos. "Mijn overeenkomst met AZ liep af. Ik heb nu dus een uitkering, want er moet natuurlijk wel een beetje geld binnenkomen."

Marcellis traint nog wel als amateur mee in Alkmaar. Daar kwam AZ-coach John van den Brom onlangs naar hem toe met de vraag of hij ook wedstrijden mag spelen. "Ja", liet de gretige voetballer toen weten. "Ik ben nooit uitgeschreven bij de KNVB en ik ben nog lid van AZ. Dus ik ben gewoon inzetbaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl