Paul Pogba

Pogba leidt Juventus langs Lazio

Juventus heeft dankzij een ruime uitzege op Lazio Roma de koppositie in de Italiaanse Serie A gehandhaafd. De landskampioen won met 3-0, mede dankzij twee treffers van de Franse international Paul Pogba, op wie de Nederlandse Lazio-spelers Stefan de Vrij en Edson Braafheid geen vat kregen.

De middenvelder opende de score in de 25ste minuut op aangeven van Carlos Tévez. De Argentijn maakte vlak na rust zelf de 0-2, waarna Pogba halverwege de tweede helft ook voor de 0-3 zorgde. Juve moest vlak na die treffer met tien man verder, omdat verdediger Simone Padoin zijn tweede gele kaart kreeg.

Strootman en Emanuelson

Concurrent AS Roma won de uitwedstrijd tegen Atalanta Bergamo met 2-1. De Romeinse ploeg beleefde een dramatische start in Bergamo, want na één minuut stond de thuisclub al voor door een doelpunt van Maximiliano Moralez.

Adem Ljajic trok de stand in de 23ste minuut echter gelijk en kort voor rust zette Radja Nainggolan AS Roma op voorsprong (1-2). Daar bleef het in de tweede helft bij. Diep in blessuretijd werd Richmond Boakye bij Atalanta met rood (twee keer geel) uit het veld gestuurd.

Kevin Strootman en Urby Emanuelson zaten de hele wedstrijd op de bank bij AS Roma.