Zo zien ze er nu uit, je smileys

Nieuw: smileys in zes verschillende huidskleuren

"Er zijn negen emoji van treinen, maar nul van iemand met een donkere huidskleur."

@HeydonProwse

De emoticons in je Whatsapp kunnen wel wat diverser, vonden twee medewerkers van Google en Apple. Dus dienden ze een voorstel in bij Unicode: kies zelf de huidskleur van je smiley.

Keuzemenu

Het werd hoog tijd, schrijven Peter Edberg en Mark Davis in hun rapport. "Emoji moeten universeel zijn, maar hebben vaak een lichte huidskleur, in plaats van een neutrale kleur als oranje of gewoon een silhouette." In de nieuwste versie van Unicode willen ze dat dus aanpakken: de gebruiker kan kiezen tussen vijf huidskleuren op de schaal van Fitzpatrick.

Als je een gele emoticon kiest, krijg je een keuzemenuutje te zien. De emoji verandert dan in de kleur van je keuze. Kan je smartphone, of die van de ontvanger, de nieuwe smiley nog niet aan, dan zie je de gele emoticon met daarnaast een vakje in de kleur van je keuze. Dan snapt iedereen in ieder geval hoe je het bedoelde.

Dit zijn de huidskleuren waar je uit kan kiezen

Al sinds het begin van dit jaar werkt Apple samen met Unicode om emoji te maken met verschillende huidskleuren. Als het voorstel van Edberg en Davis door Unicode wordt goedgekeurd komen de emoji daadwerkelijk op je smartphone. En als het dan zover is, zijn deze twitteraars in ieder geval tevreden.

Deel artikel: