Minister Ploumen toost met een topambtenaar van de Chinese stad Shanghai
NOS Nieuws

Voor half miljard Chinese orders

Het Nederlandse bedrijfsleven heeft tijdens de handelsmissie naar China voor minstens een half miljard euro aan orders afgesloten. De delegatie onder leiding van minister Ploumen (Buitenlandse Handel) was vier dagen in China.

Er zijn twaalf overeenkomsten getekend, meldt het ministerie, ook voor intensieve samenwerking met Chinese bedrijven. De verwachting is dat de opbrengst de komende jaren nog aanzienlijk oploopt.

IJsbanen

Ploumen was onder meer bij de ondertekening van een grote deal tussen het Chinese technologieconcern SMIC en ASML uit Eindhoven. Verder waren er contracten in de scheepsbouw, telecom, buizen voor transportsystemen en de aanleg van ijsbanen.

De minister bezocht Shanghai en Peking. Daar sprak ze met de Chinese vice-minister voor Handel Zhong Shan. "We hebben beiden de wens om de relatie nog verder te intensiveren. Op het gebied van handel, maar ook op andere terreinen", zegt Ploumen.

De minister was in Peking ook bij een handelsmissie van de gemeente Amsterdam. Ploumen en burgemeester Van der Laan trokken gedeeltelijk samen op om de missies elkaar te laten versterken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl