NOS NieuwsAangepast

Nederlandse hulp gevraagd bij zoektocht Mirco

In de zoektocht naar het vermiste Duitse jongetje Mirco wordt vanaf vandaag ook de hulp gevraagd van het Nederlandse publiek. Op politiebureau's in de regio Limburg-Noord worden posters opgehangen die burgers op de verdwijning van de 10-jarige Mirco moeten attenderen. Op de poster staat informatie over de vermissing en een getuigenoproep.

Mirco wordt sinds 3 september vermist. Hij kwam na het skaten met een vriend niet meer thuis. Het jongetje woonde in Grefrath, vlak over de Nederlands-Duitse grens bij Venlo. Omdat Grefrath zo dicht bij de grens ligt, hoopt de politie ook op tips uit Nederland.

Opsporing Verzocht

Het korps Limburg-Noord gaat er ook voor zorgen dat de posters verspreid worden in de aangrenzende regio's Limburg-Zuid, Gelderland-Zuid en Gelderland-Midden. Vanavond besteed het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.

Vrijdag werd op een parkeerplaats in de buurt van Grefrath de broek van het jongetje gevonden. Kort na zijn verdwijning was zijn fiets al teruggevonden, op een kilometer van zijn ouderlijk huis.

A1

Gisteren zou een Nederlander het jongetje nog hebben gezien op de Duitse snelweg A1, bij Keulen. Agenten besloten daarop bij alle uitritten en parkeerplaatsen in een cirkel van dertig kilometer te surveilleren, maar de politie zag de bewuste auto niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl