Ajax eenvoudig langs Roda JC

Ajax heeft thuis een simpele 3-0 zege geboekt op Roda JC Kerkrade, dat wel een doelpuntje had verdiend, maar geen punt.

Ajax begon in een hoog tempo en was in de eerste twintig minuten oppermachtig. De kansen werden echter niet benut en opeens moest doelman Maarten Stekelenburg bij drie kansen van Roda ingrijpen.

Toch was het bij rust 1-0. Mounir El Hamdaoui kreeg de bal uit te kluts en tikte simpel raak.

Nadat Willem Janssen dicht bij de gelijkmaker was geweest, zorgde Luis Suarez na een mooie combinatie met El Hamdaoui voor 2-0.

50.000

Bij de 3-0 ging het andersom. Op aangeven van Suarez scoorde El Hamdaoui. Het was niet alleen de vierde eredivisietreffer van de Marokkaan dit seizoen, het was ook de 50.000ste treffer in de geschiedenis van de eredivisie.