NOS Sport

Weer winst voor Nederlandse cricketers op WK: Namibië wordt verslagen

Nederlandse cricketers boeken tweede zege bij WK in Australië

Een fijne opsteker voor de Nederlandse cricketers bij het WK T20. In het Australische Geelong is ook Namibië verslagen, met vijf wickets. Zondag won Nederland al van de Verenigde Arabische Emiraten.

Namibië versloeg afgelopen weekend verrassend Sri Lanka, de winnaar van de Asia Cup, met overtuigende cijfers: 163 om 108 runs, maar Nederland bleek vandaag toch te sterk.

Oranje groepshoofd

Nederland gaat nu met vier punten aan kop in groep A. Namibië volgt op twee punten. Later vandaag spelen de Verenigde Arabische Emiraten tegen Sri Lanka. Over twee dagen neemt Oranje het op tegen Sri Lanka.

Het Twenty20-wereldkampioenschap wordt sinds 2007 gehouden. De T20-wedstrijden zijn korter dan normaal. Nederland boekte in 2007 zijn beste resultaat door de tweede ronde te bereiken.

De bowling van Nederland was, net als afgelopen weekend, uitstekend in orde. Namibië kwam niet verder dan 121 runs, mede door twee wickets van Bas de Leede en een uitstekend spelende Paul van Meekeren.

Aan bat zorgde Vikramjit Singh met 39 runs voor een prima start voor Oranje. De overwinning was al bijna binnen toen Max O'Dowd voor 35 runs naar de kant moest. Door een paar wickets werd het nog even spannend, maar De Leede besliste het duel met 30 runs.

Volgende ronde geen zekerheidje

Ondanks twee overwinningen is het nog lang niet zeker dat Nederland zich plaatst voor de volgende ronde. Omdat de twee zeges van Oranje vrij nipt waren, kan bij een nederlaag tegen Sri Lanka het zogenoemde 'net runrate' (verschil tussen gemaakte en geïncasseerde runs) nog flink in de weg zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl