Real blijft foutloos in Spanje en zegeviert ook in Madrileense derby

Real Madrid heeft zonder veel moeite de stadsderby in het Civitas Metropolitano-stadion van Atlético Madrid gewonnen: 1-2. De winnaar van de Champions League is na zes duels nog zonder puntverlies in de Spaanse competitie.

Real Madrid is op 2-0 gekomen

Door de moeizame opbouw van Atlético kon Real op de eigen helft geduldig wachten tot er ruimte kwam voor een tegenstoot. Al snel kwam het op 0-1 via Rodrygo, die de bal bij een voorzet van Aurélien Tchouameni meteen op de slof nam.

Na een schot op de paal van Vinicius maakte Federico Valverde er met een hard schot voor rust 0-2 van.

Atlético probeerde na rust Real onder druk te zetten door vol gas achter elke bal aan te gaan. Veel leverde dat niet op. Wel scoorde het nog toen doelman Thibaut Courtois mistastte bij een hoekschop en Mario Hermoso de bal zonder erg het doel inwerkte.

Barcelona

Barcelona boekte zaterdag zijn vijfde zege op rij. Een week na de 4-0 tegen hekkensluiter Cádiz werd ook de nieuwe rodelantaarndrager, Elche, eenvoudig geklopt: 3-0.