NOS Sport•

EK-zilver voor 3x3-basketbalsters Oranje, mannen veroveren brons

De Nederlandse 3x3-basketbalsters hebben bij de EK in het Oostenrijkse Graz de zilveren medaille veroverd. In de finale bogen Loyce Bettonvil, Julia Jorritsma, Noortje Driessen en Natalie van den Adel met 14-21 voor Frankrijk.

De wedstrijd was een herhaling van de finale van 2018. Frankrijk won toen met 21-5 en prolongeerde de titel een jaar later. In 2021 werd Frankrijk in eigen land onttroond door Spanje, dit jaar won het voor het eerst de wereldtitel.

Nederland hield tot 4-4 gelijke tred, maar halverwege leidde Frankrijk al met 9-5. Daarna liep de titelhouder, aan de hand van vedette Laetitia Guapo, steeds verder weg.

Brons voor de mannen

Bij de mannen eindigde Oranje als derde. Jan Driessen, Dimeo van der Horst, Julian Jaring en Arvin Slagter klopten in de strijd om brons Litouwen: 21-10.

Nederland was in de halve finales met dezelfde cijfers verslagen door Servië, winnaar van vijf van de zeven WK's en winnaar van de laatste drie EK's. Tegen Litouwen, dat in juni in de WK-finale van Servië verloor, boog Oranje een achterstand van 1-4 om in een 6-4 voorsprong.

Daarna volgde een slordige periode, waarin de tweepunters maar niet wilden vallen. Bij 9-9 vielen er opeens drie op rij en daarmee was het duel wel beslist. Nederland veroverde eerder EK- brons in 2016.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl