Minjee Lee met de beker van de US Open
NOS Sport

Golfster Lee kan 1,8 miljoen euro bijschrijven na winst US Open

Golfster Minjee Lee is in één klap 1,8 miljoen dollar rijker geworden. Dat heeft de 26-jarige Australische te danken aan het winnen van de US Open, de grootste prijs in het golf bij de vrouwen.

De omstandigheden op de golfbaan in Californië waren slechter dan de voorgaande dagen, maar Lee had daar ogenschijnlijk weinig moeite mee. Ze begon sterk en had op de eerste twee holes één slag minder nodig dan de par-score, het geschatte aantal slagen dat een golfer nodig heeft om een hole te voltooien.

Op de tweede hole werd haar birdie in eerste instantie niet opgemerkt door het publiek, omdat die hole hoger lag dan de tribune en dus niet zichtbaar was. Pas toen Lee de bal ophaalde, ging er gejuich op in het stadion.

Minjee Lee op de US Open

Ze gaf haar voorsprong op de Amerikaanse Mina Harigae niet meer uit handen en voltooide de vierde ronde in 71 slagen. Daarmee sloot ze het toernooi af met dertien slagen onder par.

Nog niet met pensioen

Na Karrie Webb en Jan Stepensen is Lee de derde Australische winnares van het US Open. "Het was mijn droom als klein meisje om dit toernooi te winnen en nu heb ik het gedaan. Het voelt gewoon geweldig", jubelde Lee.

"Maar ik stop niet, hoor", zei ze met een kwinkslag, doelend op tennisster Ashleigh Barty die er na het winnen van de Australian Open ineens mee ophield.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl