Joran Kweekel tijdens de EK
NOS Sport

Kweekel en Caljouw naar derde ronde, Mahulette uitgeschakeld op EK badminton

Badmintonners Joran Kweekel en Mark Caljouw hebben zich op de Europese kampioenschappen in Madrid geplaatst voor de derde ronde. Voor Gayle Mahulette zit het toernooi er na de tweede ronde op.

Kweekel speelde tegen de Oekraïner Danylo Bosnioek en won met 21-16, 21-14. Caljouw had meer moeite met de Fin Kalle Koljonen. Hij won in drie games: 22-20, 17-21, 21-10. Kweekel treft in de volgende ronde de Ier Nhat Nguyen, Caljouw staat dan tegenover de Israëliër Misha Zilberman.

Bij de vrouwen ging Mahulette onderuit. De viervoudig Nederlands kampioene verloor in de tweede ronde van de Schotse Kirsty Gilmour met 21-16, 21-11. Ze was de enige Nederlandse vrouw die meedeed aan het enkelspel.

Dubbels

De Nederlandse duo's die actief zijn op de EK hebben een goede dag achter de rug. Het gemengde duo Robin Tabeling en Selena Piek was in de eerste ronde met 21-9 en 21-13 te sterk voor de Schotten Christopher Grimley en Eleanor O'Donnell.

Selena Piek (links) en Robin Tabeling

Ook Ties van der Lecq en Debora Jille zijn door naar de laatste zestien. Ze wonnen in drie games van Melker Z-Bexell en Tilda Sjoo uit Zweden: 21-16, 17-21, 21-18. Van der Lecq vormt in het herendubbel een koppel met de broer van Debora Jille, namelijk Ruben. En ook in die categorie overleefde hij de eerste ronde. Na een ruim verloren eerste set (11-21), herpakte het duo zich. De tweede set werd met 21-13 gewonnen, waarna de derde set met 21-17 werd binnengesleept.

In het vrouwendubbel plaatste het Nederlandse duo Debora Jille en Cheryl Seinen zich voor de achtste finale, dankzij een 2-0 zege (21-15, 21-17) op het Zwitserse duo Aline Müller/Jenjira Stadelmann.

De EK badminton in Madrid begonnen maandag en duren nog tot en met zaterdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl