Bologna viert de openingstreffer tegen Juventus

Juventus ontsnapt in zinderende slotfase aan nederlaag tegen negen man van Bologna

Juventus is in eigen huis ontsnapt aan een nederlaag tegen laagvlieger Bologna. In Turijn werd het na een chaotische en spannende slotfase uiteindelijk 1-1. Matthijs de Ligt viel na een uur ogenschijnlijk licht geblesseerd uit.

Met Mitchell Dijks en Jerdy Schouten in de basis begon Bologna vol vuur aan het duel en was het duidelijk niet van plan om met lege handen weg te gaan uit Turijn. Maar pas na rust wist Bologna het harde werken te belonen.

Een perfecte steekpass van aanvoerder Roberto Soriano zette Marko Arnautovic (ex-FC Twente) vrij voor de keeper die de openingstreffer op zijn naam schreef.

Geel, geel en rood

De ploeg van Massimiliano Allegri moest in de achtervolging, maar Bologna gunde Juventus vrij weinig en dus lag de aansluitingstreffer niet in het vooruitzicht. Tot tien minuten voor tijd de wedstrijd volledig omdraaide.

Bologna-verdediger Adama Soumaoro haalde net voor de rand van het strafschopgebied Álvaro Morata onderuit, de scheidsrechter werd naar de kant gehaald door de VAR en besloot Soumaoro te bestraffen met rood.

Tot grote woede van zijn ploeggenoot Gary Medel, de Chileen besloot verhaal te halen bij de scheidsrechter en kreeg daarop een gele kaart. Het weerhield de ziedende Chileen niet te stoppen, waarna arbiter Juan Luca Sacchi nógmaals een gele kaart trok. Medel en Soumaoro konden samen de kleedkamers opzoeken.

Dusan Vlahovic applaudisseert

Na veel verloren tijd moest Bologna het met negen man vol zien te houden tegen het getergde Juventus. Vijf minuten in de blessuretijd kwam de verlossing voor Juventus, uit een hoekschop wist Morata met een knappe omhaal de bal klaar te leggen voor het hoofd van Dušan Vlahović die binnenkopte.