NOS SportAangepast

Fameuze Hahnenkamm opnieuw een prooi voor Feuz, zorgen om Goggia

Beat Feuz heeft de prestigieuze afdaling op de Hahnenkamm gewonnen. De 34-jarige Zwitser won afgelopen jaar ook al de Gouden Gems, de hoofdprijs in Kitzbühel.

Feuz bleef zijn landgenoot en leider in de stand om de wereldbeker, Marco Odermatt, voor. Derde werd de Oostenrijker Daniel Hemetsberger. De Noor Aleksander Aamodt Kilde, die afgelopen vrijdag nog won, werd zesde.

Feuz raast met 140 kilometer per uur naar winst in Kitzbühel

Feuz moest op Die Streif (de naam van de piste in Kitzbühel) op jacht naar de snelste tijd van Odermatt. De 24-jarige Zwitser kende een uitstekende race, totdat hij met een te hoge snelheid bij de sleutelpassage terecht kwam: de Hausbergkante.

Daar moest Odermatt corrigeren om geen poortje te missen, wat hem uiteindelijk de kop kostte. Feuz deed het daar met ruim twaalf jaar ervaring in de wereldbeker net iets slimmer en kwam ruim twee tienden onder de tijd uit van Odermatt.

Zorgen om Goggia

De vrouwen skiede zondag in Cortina d'Ampezzo. Daar won de Italiaanse Elena Curtoni de Super G, haar tweede wereldbekeroverwinning.

Sofia Goggia hoopte na haar overwinning van zaterdag op de afdaling op een dubbelslag, maar zij ging hard onderuit. Ze viel op hoge snelheid, onder meer op haar hoofd. Ze liep een lichte hersenschudding op, een gescheurde kruisband en een breuk in haar kuitbeen.

Deelname aan in de Winterspelen lijkt een utopie voor Goggia. Vier jaar geleden werd de Italiaanse olympisch kampioene op de afdaling.

Sofia Goggia gaat hard onderuit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl