NOS SportAangepast

Caljouw loopt unieke WK-medaille mis door nederlaag in kwartfinales

Het is Mark Caljouw niet gelukt om zich te plaatsen voor de halve finales van de WK badminton in het Spaanse Huelva. De Nederlander ging in slechts 26 minuten kansloos onderuit tegen Srikanth Kidambi: 21-8, 21-7.

Badmintonner Caljouw kansloos onderuit in kwartfinale WK

Op voorhand werd Caljouw al weinig kans toegedicht. De Indiër is voormalig nummer één van de wereld, terwijl de Arnhemmer 28ste staat op de wereldranglijst. Bovendien was het de eerste WK-kwartfinale ooit voor Caljouw.

Bij een zege zou hij als eerste Nederlandse man ooit verzekerd zijn van een WK-medaille. Bij de vrouwen greep Mia Audina brons in 2003.

Zeven op rij

Een medaille zat er geen moment in voor de 26-jarige Caljouw. In de eerste game keek hij al snel tegen een 1-5 achterstand aan, waarna de Indiër vanaf 14-8 zeven punten op rij maakte.

Kidambi, die op de wereldranglijst 14 plaatsen hoger staat, sloeg ook in de tweede game al snel een gat en won opnieuw zeven punten op rij, ditmaal vanaf 14-7.

'Blij dat ik het WK überhaupt haalde'

"Ik kan mezelf niet zo veel veel kwalijk nemen", zegt Caljouw in Langs de Lijn En Omstreken over zijn uitschakeling. "Ik ben ontzettend blij en trots dat ik de kwartfinales heb gehaald. Door een rugblessure had ik twee weken geleden niet gedacht dat ik überhaupt op het WK zou staan."

Caljouw merkte naarmate de partij tegen Kidambi vorderde dat zijn tank leeg was. "Mijn lichaam was helemaal kapot, ik kon niet meer soepel bewegen." Om die reden duurde de wedstrijd nog geen half uur.

"Ik heb daarvoor al drie heel zware potten gespeeld. Normaal zit daartussen nog wel een dag rust, maar die had ik helaas nu niet. Ik moest elke dag spelen en na een heftige blessure had ik totaal geen wedstrijdritme. Het was wel op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl