NOS WielrennenAangepast

Terpstra: ik ben geen favoriet, maar ik kan wereldkampioen worden

Terpstra: ik ben geen favoriet, maar ik kan zeker winnen

De Nederlandse ploeg heeft zondag twee ijzers in het vuur bij de WK wielrennen in Qatar. De troef-Niki Terpstra wordt uitgespeeld als de aanvallers de ruimte krijgen in de wegwedstrijd voor de mannen.

"Ik ben in Noord-Holland opgegroeid, hè", legt hij uit. "Daar waait de wind altijd en zijn de wegen vlak. Dit ligt me goed, ik kan de hogesnelheidswedstrijd goed aan. Je kan op dit parcours niet rustig aan doen. Dat is een voordeel voor mij."

Mocht de koers uitdraaien op een sprint, dan zal Dylan Groenewegen in stelling worden gebracht. "Een man-tegen-man-sprint is voor mij wat makkelijker. Iedereen zal het dan zelf moeten doen", zegt de jonge coureur. "Die chaotische sprints liggen mij wel. Zo won ik ook een etappe in de Eneco Tour."

Jos van Emden en Dylan Groenewegen trainen in Qatar

Dat Terpstra in goede vorm verkeert, bleek vorige week bij de ploegentijdrit. Met Etixx-Quick-Step werd hij wereldkampioen. "Zondag ben ik geen favoriet, maar het kan wel", zegt Terpstra over zijn kansen. Voor Dylan Groenewegen is het doel dat Nederland een medaille wint. "Als we gaan sprinten, zou ik daarvoor moeten zorgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl