De renners van Etixx-Quick-Step komen uitgeput over de streep
NOS WielrennenAangepast

Derde wereldtitel Terpstra na bloedstollende WK ploegentijdrit

Niki Terpstra is met Etixx-Quick-Step voor de derde keer wereldkampioen ploegentijdrit geworden. De Belgische ploeg verwees titelverdediger BMC in Qatar naar de tweede plaats. Het brons was voor de Australische formatie Orica Bike-Exchange.

Sinds de invoering van de WK ploegentijdrit voor merkenteams in 2012 werden alle wereldtitels verdeeld tussen BMC en Etixx-Quick-Step. Ook nu werd het een bloedstollend duel tussen de Amerikaanse titelverdediger en de Belgische formatie.

Bij het tweede tussenpunt was het verschil slechts 7 honderdsten in het voordeel van Etixx. Gemend door sprintkanon Marcel Kittel hielden Niki Terpstra, Bob Jungels en Tony Martin - het werk van Yves Lampaert en Julien Vermote zat er toen al op - aan de streep 11 seconden over op BMC.

De uitslag van de WK ploegentijdrit bij de mannen in Doha, Qatar.

Lotto-Jumbo eindigde als vijfde, slechts een halve seconde achter Team Sky van Danny van Poppel. Giant-Alpecin, met Tom Dumoulin en Ramon Sinkeldam, werd zevende.

Voor Wilco Kelderman waren het de laatste meters in dienst van Lotto-Jumbo. Na acht jaar verruilt hij de ploeg (en haar voorlopers) voor Giant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl