Phillip Cocu

'Nu pas mogen we over Atlético praten'

Dinsdag 13 september staat al enige tijd met rood omcirkeld op de PSV-kalender. Champions League, thuiswedstrijd, Atlético Madrid. Maar de landskampioen moest zaterdag eerst nog even op bezoek bij NEC. Het varkentje bleek snel gewassen: 0-4.

"Een gedroomde uitslag", sprak trainer Phillip Cocu na afloop opgetogen. Hij zag zijn team binnen 24 minuten vier keer scoren. "We speelden fantastisch. We waren effectief. Het waren geweldig uitgespeelde goals."

En dan deden Andrés Guardado en Santiago Arias nog niet eens mee. Zij kregen rust met het oog op dinsdag. Zodoende kon de van Utrecht overgekomen Bart Ramselaar zijn debuut maken in de basis en juist hij opende na vier minuten de score. "Hij draait goed weg, uitstekende goal. Hij past zich snel aan, doet het goed op trainingen. Dan verdien je het ook", vond Cocu.

Cocu zag PSV fantastisch spelen in eerste helft

Hoewel alles crescendo ging, gaf de coach zijn spelers nog wel één ding mee in de rust: blijf geconcentreerd spelen. Kortom: laat de tegenstander niet terugkeren zoals vorig seizoen enkele malen gebeurde.

"We baalden dat we punten verloren rondom Champions League-duels", legde Luuk de Jong de frustratie van vorig seizoen uit. "We verzwakten en de tegenstander profiteerde. Nu bleven we gefocust."

De gedachten gaan nu naar dinsdag. "Ja, ik heb er zin in", zei Cocu met een twinkeling in zijn ogen. "Dat zijn de mooie wedstrijden, daar kijkt iedereen naar uit. Maar hoe mooi de Champions League ook is, eerst moesten we deze wedstrijd nog spelen. Nu mogen we over Atlético Madrid praten."

De Jong was tijdens de wedstrijd niet met naderende Europese klus bezig. "Daar ben ik te veel aanvaller voor. Je wil naar die goal toe." Dat was dan ook het enige minpuntje aan de wedstrijd tegen NEC: dat het bij die vier treffers bleef.