Nico Rosberg
NOS Sport

Rosberg wint saaie GP van Italië, Verstappen zevende

Max Verstappen is bij de GP van Italië als zevende geëindigd. Mercedes-coureur Nico Rosberg reed op het Formule 1-circuit in Monza soeverein naar de overwinning en staat nu twee punten achter teamgenoot Lewis Hamilton in de strijd om het wereldkampioenschap.

Ondanks een slechte start was de tweede plaats voor Hamilton, Ferrari-coureur Sebastian Vettel finishte als derde. Terwijl de GP van België vorige week vol stond van spektakel, viel er op Monza weinig te beleven.

Slechte start voor Verstappen

Net als Hamilton was ook Verstappen slecht weg en leverde vijf plaatsen in. Hij pakte snel Felipe Gutiérrez, Nico Hülkenberg en Fernando Alonso terug. Hamilton reed Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas vlot weer voorbij, maar had na tien ronden al wel ruim tien seconden achterstand op Rosberg opgelopen.

Beide Ferrari's, gestart op het zachtste rubber, kregen eerder dan de Mercedessen een nieuwe set banden, waardoor Hamilton de tweede plaats kon overnemen.

  • EPA
    Nico Rosberg viert zijn overwinning in Italië
  • EPA
    Kimi Räikkönen (l) en Sebastian Vettel op het circuit in Monza
  • EPA
    Max Verstappen in actie tijdens de GP van Italië

Rosberg en Hamilton kozen voor een strategie met een iets hardere compound (soft bij de start, vervolgens medium) en voor slechts één, veel latere stop. Gezien het raceverloop hadden de Duitse rekenmeesters gelijk.

Voor eigen publiek waren de rode bolides van Ferrari op de zachtere banden wel snel, maar lang niet snel genoeg om de door de tweestopper verloren gegane tijd te compenseren. Hamilton, die door de beroerde start de winst kon vergeten, hield de tweede plek vast.

Zes punten

Verstappen startte als zevende, bleef na zijn mislukte start knokken en finishte uiteindelijk ook als zevende. Onderweg moest Verstappen echter wel het nodige repareren. Met zijn zevende plaats pakte hij zes punten in de strijd om de wereldtitel. De Limburger blijft daarmee ook de nummer zes in de WK-stand.

De stand in de Formule 1 na 14 GP's

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl