Max Verstappen bij de GP van Italië
NOS Sport

Tevreden Verstappen: ik heb niets te klagen

"Als je naar het gat kijkt met de rest, ben ik best tevreden." Max Verstappen had niets te klagen na de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. Op Monza noteerde hij de zevende tijd in de derde en laatste sessie van de kwalificatie. Zondag start hij van de vierde startrij.

"Ik had een groter gat met Mercedes en Ferrari verwacht", blikte hij terug op het verloop van de kwalificatie. "Dit is in principe voor ons de moeilijkste wedstrijd van het jaar. Dat wisten we vooraf. Ik ben dus best tevreden. Voor ons doen zitten we er eigenlijk goed bij. We hadden de bolides van Force India voor ons verwacht."

De Nederlander van Red Bull zag na afloop kansen voor de wedstrijd op zondag. "We verloren vier tot vijf tienden op Ferrari. Hopelijk gaat de start goed", keek de Nederlander vooruit.

Verstappen had in het tweede deel van de kwalificatie de superzachte banden nodig om ook deel drie met de beste tien coureurs te halen. "We moesten nog een keer naar buiten in Q2, omdat we niet snel genoeg waren op de zachte banden. Maar goed ook, anders hadden we de top-10 niet gehaald."

Podiumplaats heel moeilijk

Verstappen vermoedde dat het podium zondag onhaalbaar is. "Dat wordt heel lastig. Dan hadden we in de kwalificatie verder naar voren moeten zitten. We hebben in de tweede sessie van de kwalificatie geprobeerd met de softbanden sessie drie te halen, maar we hadden niet zo'n voordeel op de andere teams als op Spa-Francorchamps. We hadden de superzachte band nodig."

In België kwalificeerde Verstappen zich vorige week als tweede voor de race, die vervolgens chaotisch verliep. De Red Bull-coureur kreeg na de race op Spa-Francorchamps veel kritiek op zijn rijgedrag en sprak daar vrijdag op Monza over met racedirecteur Charlie Whiting. "Hij zei dat ik niets verkeerds heb gedaan, maar dat andere stewards wellicht anders hadden geoordeeld. Het was een gesprek op verzoek van beiden. Spa ligt echter achter ons."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl