Clinton: helft aanhangers Trump sneue types

Hillary Clinton heeft spijt van haar uitlatingen over de aanhang van Donald Trump. Ze noemde de achterban van haar tegenstrever "een stel sneue types". Op een bijeenkomst met fondsenwervers maakte ze gehakt van Trumps aanhangers. "De helft bestaat uit verwerpelijke types."

Nu komt ze daar dus van terug. "Veel van hen zijn hardwerkende Amerikanen." Amerikaanse politici gebruiken die uitdrukking vaak om hun kiezers te typeren in positieve zin.

Clintons woordgebruik tekent de toenemende hardheid van de campagne. Trump doet vaak botte uitspraken, maar Clinton laat zich dus ook niet onbetuigd. "Ze zijn racisten, seksisten, homofoben, xenofoben, islamofoben, noem maar op", zei ze over een deel van de Trump-supporters. De andere helft is volgens de Democrate "wanhopig op zoek naar verandering".

In een reactie liet Trumps campagneleider weten dat Clinton met haar opmerkingen "miljoenen Amerikanen heeft beledigd". Peilingen laten zien dat Trump zijn achterstand op Clinton aan het inlopen is. In de cruciale staten Ohio en Florida gaan de twee nek aan nek.

STER reclame