Siem de Jong (l) en Marcel Brands bij de presentatie van de middenvelder Pro Shots

De internationale transfermarkt sluit midden volgende week en PSV lijkt deze zomer van alle eredivisieclubs de beste zaken te hebben gedaan. Volgens analyticus Aad de Mos staat dit in contrast met het huidige beleid van Ajax.

"Als je kijkt naar de transfers van Heiko Westermann en Bertrand Traoré, lijkt het erop dat Ajax vooral gevoelig is voor het verhaal van makelaars", stelt De Mos. "Westermann is veel te oud en heeft moeite met onze manier van verdedigen. En Traoré is geen nummer 9, dat is een flankspeler..."

Bertrand Traoré op het trainingsveld van Ajax Pro Shots

De Mos vult aan: "Ik kan er niet met mijn hoofd bij hoe Ajax zich in de huidige transferperiode heeft gedragen. Ze krijgen Ziyech er misschien nog bij, maar dat proces is ook pas op gang gekomen door tegenvallende resultaten."

PSV is bewust aan het doorselecteren en ze doen dat op een structurele manier. Bart Ramselaar moet in de toekomst Davy Pröpper vervangen.

Analyticus Aad de Mos

De Mos looft daarentegen het optreden van landskampioen PSV op de spelersmarkt. "De club is altijd uitgebreid bezig met scouting en neemt dus een weloverwogen besluit. Je kunt misschien zeggen dat ze minder gevoelig zijn voor makelaars die hun spelers aanbieden."

De Eindhovenaren versterkten zich met Bart RamselaarDaniel SchwaabSiem de Jong en Oleksandr Zintsjenko. Daarmee doet de club op een vergelijkbare manier zaken zoals tijdens de zomertransferperiode van 2015.

Toen werden Davy Pröpper, Hector Moreno, Gastón Pereiro en Simon Poulsen aangetrokken. Alleen die laatste bleek een miskoop.

Bart Ramselaar en PSV-clubicoon Willy van der Kuijlen bij de presentatie van de middenvelder Pro Shots

"PSV zie je bewust doorselecteren en ze doen dat op een structurele manier. Ramselaar moet in de toekomst Davy Pröpper gaan vervangen, maar kan nu al aan het grote werk ruiken. Denk aan de Champions League."

"PSV is bovendien altijd gelukkig in zaken doen met FC Utrecht. Denk aan Strootman en Mertens, die hebben in Eindhoven succesvol gepresteerd", vindt De Mos.

Een speler als Jorrit Hendrix is grillig. Dan is het voor Cocu fijn dat hij een ervaren persoon als Siem de Jong achter de hand heeft.

Analyticus Aad de Mos

De voormalig trainer prijst ook het aantrekken van Siem de Jong door PSV. "Het middenveld lijkt nu goed te staan, maar vergeet niet dat een club als PSV zo'n zestig wedstrijden speelt. Dan kun je nooit met hetzelfde middenveld blijven spelen."

"Iemand als Jorrit Hendrix is ook nog jong. Hij zal wellicht ook wat mindere fases in een seizoen hebben. Dan is het voor Cocu fijn dat hij een ervaren speler als Siem de Jong achter de hand heeft."

STER reclame