Max Verstappen in Hongarije
NOS Sport

Verstappen over gevecht met Raikkonen: hij moet maar oppassen

Het was de kans om opnieuw op het podium te eindigen en dus is Max Verstappen na afloop van de Grote Prijs van Hongarije niet geheel tevreden met zijn vijfde plaats. Daartegenover staat zijn goede verdedigen ten opzichte van Ferrari-coureur Kimi Raikkonen.

De 18-jarige Nederlander kwam tegen het eind van de race in een niemandsland in gevecht met de Fin. Verstappen hield de deur dicht toen Raikkonen hem wilde passeren. Laatstgenoemde deed na afloop zijn beklag. Hij vond dat hij een te gevaarlijke manoeuvre moest doen om Verstappen te ontwijken.

Raikkonen moet maar oppassen

Verstappen: "Dat maakt mij niet zoveel uit. Ik verdedig mijn plek. Hij moet maar oppassen, toch?", lacht de Limburger de kritiek tegenover Ziggo Sport weg. Het was een mooi duel tussen beide coureurs, maar dat maakt Verstappen "geen zak uit". "Ik heb mijn vierde plek vergooid."

Verstappens teambaas Chris Horner liet tegenover de NOS weten dat hij ook geen enkel probleem zag in de acties van zijn pupil. "Ik vond het stevig maar eerlijk, het was gewoon goed racen van Max."

Pitstop

Verstappen verloor zijn vierde plek toen hij in het begin van de race vast kwam te zitten achter teamgenoot Daniel Ricciardo. "Op dit circuit kun je geen kant op. Op een gegeven moment liet ik een gaatje van twee seconden vallen, maar toen kwam Ferrari dichterbij. Toen riep ik via de boardradio dat we wel iets moesten doen."

Met 'iets doen' bedoelde Verstappen dat hij een bandenwissel wilde doen, maar hij mocht nog niet de pits in. "Helaas kan ik niet beslissen wanneer ik naar binnen ga. Dat is jammer. Ferrari maakt dan eerder een pitstop, heeft nieuwe banden en is dan gelijk drie seconden sneller. Dan gaat Raikkonen er voorbij en dan is het klaar."

Zelfvertrouwen Ricciardo

Dat Ricciardo sinds lange tijd zijn stalgenoot in de race aftroefde en als derde eindigde, was volgens Horner weleens goed. "Het was belangrijk voor Daniel om zo zijn zelfvertrouwen te herstellen. Hij was het hele weekend al goed bezig, dus ik ben blij met zijn resultaat."

"Het zijn allebei goede gasten, die het beste in elkaar naar boven halen. Daniel was wat ongelukkig tot nu toe, maar meestal wordt dat in de loop van een seizoen rechtgetrokken. Beide rijders deden het goed vandaag."

Max Verstappen kon in Hongarije rekenen op Nederlandse steun

Volgende week reist het Formule 1-circus naar Hockenheim in Duitsland. Een circuit voor de snelheidsduivels van met name Mercedes en minder voor de Red Bull van Verstappen. "Maar we blijven gewoon ademhalen."

Ook Horner denkt dat het lastig gaat worden volgende week. "Het doel is om voor de zomerstop Ferrari voorbij te streven. Dat zal moeilijk zijn op Hockenheim, een circuit dat ons niet zo goed ligt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl