NOS Sport

'Mening Poetin weerspiegelt de sfeer in Rusland'

'Volgens Poetin wil men Rusland zwartmaken'

In Rusland wordt welhaast schouderophalend gereageerd op het nieuws dat de overheid zich schuldig heeft gemaakt aan het meewerken aan een grootschalig dopingprogramma. Dat vertelde NOS-correspondent David Jan Godfroid maandagavond in Nieuwsuur.

Volgens Godfroid zetten de Russen, in de persoon van niemand minder dan president Vladimir Poetin, hun vraagtekens bij het onderzoek. "Volgens Poetin is het rapport gebaseerd op een beweringen van iemand met een kwalijke reputatie", aldus Godfroid. "Daarom moet het volgens de Russen niet al te serieus worden genomen. Het weerspiegelt hoe er in Rusland wordt gedacht over het onderzoek."

Je kunt niet uitsluiten dat Rusland gaat proberen een aantal bondgenoten mee te krijgen in een eventuele boycot.

NOS-correspondent David Jan Godfroid

Consequenties

Dinsdag worden mogelijk al de consequenties voor de Russische sporters bekend. Hoe zal worden gereageerd op uitsluiting? "Woedend", denkt Godfroid. "Ik denk dat er geen enkel begrip voor zal zijn. Want zeggen ze: individuele sporters kunnen fout zijn geweest, maar je kunt niet iedereen straffen."

Volgens Godfroid gaat een mogelijke uitsluiting nog wel een staartje krijgen. "Je kunt niet uitsluiten dat Rusland gaat proberen een aantal bondgenoten mee te krijgen in een eventuele boycot. Dan kun je denken aan landen als Venezuela, Kazachstan of Syrië."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl