In een open brief vraagt het Algemeen Dagblad aan het Britse volk om alsjeblieft bij de Europese Unie te blijven. "Een EU zonder het Verenigd Koninkrijk is als thee zonder melk. Bitter", schrijft het AD. De Britten gaan op 23 juni naar de stembus voor het brexit-referendum.

De voorpagina van de krant van morgen, die nu al op de AD-site staat, is in zijn geheel gewijd aan de oproep. "Don't leave me this way", staat in grote letters op de Union Jack. Het is een verwijzing naar het nummer dat tientallen jaren geleden een hit was voor Thelma Houston en ook voor The Communards.

De brief is een reactie op de voorpagina van The Sun van vanochtend. De grootste Britse krant steunt een brexit.

"Niemand in Europa waardeert jullie cultuur meer dan wij", schrijft het AD. "The Beatles, Bridget Jones, One Direction, EastEnders, Brideshead Rivisited, we houden er allemaal van. Velen van ons kennen de Dead Parrot-sketch van Monty Python uit het hoofd."

"We houden niet alleen van jullie, we hebben jullie ook nodig", besluit het AD. "Wie anders zal ons steunen om dit woelige continent van ons een beetje nuchter te houden?"

STER reclame