Kiki Bertens
NOS Sport

Siemerink: prestatie Bertens is van wereldformaat

De in Parijs aanwezige Jan Siemerink is ondanks het missen van de finale trots op de prestaties van Kiki Bertens op Roland Garros. De directeur sportief van de KNLTB zag dat het boegbeeld van het Nederlands vrouwentennis Roland Garros met opgeheven hoofd mag verlaten.

"Ze heeft er alles uitgehaald en een teleurstelling kun je dit niet noemen", zei Siemerink, na de nederlaag van Bertens tegen Serena Williams.

Bertens zag haar reeks van twaalf overwinningen in het enkelspel ten einde komen. "Het is niet zo gek dat er een einde komt aan haar serie. Al zal ze wel terugdenken aan die eerste set. Ze heeft kansen gehad om die te winnen", aldus Siemerink.

"Het kan natuurlijk gebeuren dat ze op dat setpoint in het net slaat, maar voor hetzelfde geld had ze gewonnen. We hadden dit niet zien aankomen. Kiki ging natuurlijk met een goede vorm naar Parijs, maar dat ze zoveel zou winnen, had niemand kunnen voorspellen."

Ondanks een pijnlijke kuit bood Bertens de beste speelster van dit moment uitstekend partij. "Dit was echt een demonstratie van wilskracht en veerkracht. Daar kunnen een hoop mensen een voorbeeld aan nemen", aldus commentator Marcella Mesker.

"Ze had echt pijn. Ik denk dat ze op 85% speelde en dan nog zat ze er tegen de nummer één van de wereld zo dichtbij. Wat heeft ze een stappen gemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl